Årsmötet den 30 november 2005

Mötet ägde som vanligt rum i Börssalen med efterföljande middag på Sjöofficersmässen i Långa Raden på Skeppsholmen.

Efter mötesförhandlingarna hölls årets anförande av fil.dr Christer Kuvaja från Åbo Akademi på temat ”Ryssen kommer! De ryska truppernas härjningar i Finland åren 1713-1715″. Christer Kuvaja har skrivit mycket om det stora nordiska kriget, och i avhandlingen ”Försörjning av en ockupationsarmé” undersökte han den ryska arméns underhållssystem i Finland under stora ofreden 1713-1721. Avhandlingen anmäldes i Karolinska förbundets årsbok 2001 av Magnus Perlestam.