Årsboken 2004

År 2001 gav Karolinska förbundet och Krigsarkivet tillsammans med Historiska Media ut boken ”Att illustrera stormakten”. Boken blev en stor framgång och har nu fått något av en uppföljare i ”Stormakten som sjömakt”, nu åter i samarbete med Krigsarkivet och Historiska Media men också med Sjöhistoriska samfundet. Det kommenterade bildmaterialet kommer liksom förra gången från Krigsarkivet under huvudrubrikerna Farvattnen, Sjöstäderna och Sjökriget. I boken ingår också artiklar om marin strategi, örlogsfartyg och flottor, Östersjön som handelsområde, sjökartering under karolinsk tid samt sjöofficerare.