logo


Årsboken 2009

Årsboken för 2009 innehåller sju längre artiklar samt 15 recensioner av nyutkommen litteratur inom området. Artiklarna är som vanligt av olika karaktär och avser medaljerna slagna över Karl X Gustavs tåg över Bält (Peter Sjökvist), anpassningsproblem inom det militära indelningsverket (Roland Persson), flyktingarna under stora nordiska kriget (Johanna Aminoff-Winberg), de medicinska hantverksyrkena under stormaktstiden (Dafvid Hermansson), civilbetjänte i Kronobergs län på 1660-talet (Stefan Östergren), ett lokalt uppror i Finland 1679 (Kimmo Katajala) och Erik Dahlbergh och den götiska utopin i Suecia Antiqua et Hodierna (Johan Frick).

Boken kostar 250 kronor och beställs här

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /storage/content/60/114660/karolinskaforbundet.se/public_html/wp-content/themes/modernize/comments.php on line 13