Årsboken 2010

Årsboken 2010 innehåller ett antal artiklar kring förbundets verksamhet under de hundra åren från starten den 11 april 1910. Efter en inledande artikel om relationerna till den historiska forskningen under det första decenniet (Lars Ericson Wolke) följer artiklar om ordförande i förbundet (Åsa Karlsson), styrelse (Leif Gidlöf), föredragsverksamhet (Ulf Söderberg) samt årsbok och arkiv (Marie Lennersand). Dessutom ingår en bibliografi över årsbokens innehåll 1910-2009 ordnad dels alfabetiskt efter författare, dels i ämneskategorier. Den sedvanliga avdelningen med ett tiotal recensioner och anmälningar avslutar.