Årsboken 2014

Årsboken för 2014 har följande innehåll:

• Daniel Spindel: ”Stater och nationer. Samuel Pufendorf och synen på några europeiska stater och deras invånare”
  • Stefan Ingesson: ”Karl XII:s fältapotek. En studie av medicinska recept tillägnade drabantkåren åren 1704 och 1705”
  • Ludvig Hals: ”Roslagsarméns försörjning i Uppland under åren 1714–1715”
  • Anders Larsson: ”Ett antal förordningar rörande svenska fältläger från det stora nordiska krigets tid”
  • Lars Ericson Wolke: ”Sverige, Ryssland och Höga porten – strategiska intressen under det stora nordiska krigets senare del” (Föredrag hållet vid Karolinska förbundets årsmöte den 30 november 2013)
  • Joakim Scherp: ”De ofrälse och envåldsmakten. Böndernas, borgarnas och prästernas politik under riksdagen 1680” (Föredrag hållet vid Karolinska förbundets vintersammankomst den 27 februari 2014)
  • Presentationer att ett antal nyutkomna avhandlingar som berör karolinska tid